Görüntülenme Sayısı: 2897
MHP SEÇİM BEYANNAMESİ’Nİ MEMURLAR AÇISINDAN İNCELEDİK.
Cumhurbaşkanı adayları ile genel seçime katılacak siyasi partilerimizin seçim beyanname/bildirgelerinde memurları ilgilendiren hususları, bazı anahtar kelimeleri kullanarak üyelerimizin ve kamu görevlilerinin dikkatine sunmak istiyoruz.
25 Mayıs 2018 tarihinde Seçim Beyannamesini ilk açıklayan Ak Parti ile başlamıştık.
26 Mayıs 2018 tarihinde kamuoyuna açıklanan CHP Seçim Bildirgesi’ni de inceledik.
Bu kez yine 26 Mayıs 2018 tarihinde açıklanan MHP Seçim Beyannamesi ile devam ediyoruz.
20.969 kelimelik Bildirgede; Memur kelimesi 2 yerde geçiyor. Kamu görevli(leri) 1, toplu sözleşme 0 (sıfır), grev (ve grev hakkı) 0 (sıfır), sendika 2, Devlet Memurları Kanunu 0 (sıfır), kamu personeli 0 (sıfır), personel 4, sözleşmeli 0 (sıfır), öğretmen 2, Din görevlisi 0 (sıfır) ve ikramiye 0 (sıfır) yerde geçiyor.
Bu kelimelerin geçtikleri paragraflar (İçindekiler ve başlıklar hariç) –YORUMSUZ OLARAK- aşağıda verilmektedir.
MHP Seçim Beyannamesi’nden :
1. MEMUR (2 yerde geçiyor)
- Memur, işçi ve diğer kamu görevlilerinin tanımları yeniden yapılarak daraltılmış memur dışındaki çalışanların çağdaş sendikal haklara kavuşturulması temin edilmelidir. İstisnai memurluk uygulamasını kaldıracağız.
2. KAMU GÖREVLİ(LERİ ) (1 yerde geçiyor)
- Memur, işçi ve diğer kamu görevlilerinin tanımları yeniden yapılarak daraltılmış memur dışındaki çalışanların çağdaş sendikal haklara kavuşturulması temin edilmelidir.
3. TOPLU SÖZLEŞME (Hiçbir yerde geçmiyor)
4. GREV HAKKI (Hiçbir yerde geçmiyor)
5. SENDİKA (2 yerde geçiyor)
- Sendikal haklar, çağdaş normlara uygun hale getirilmelidir. Memur, işçi ve diğer kamu görevlilerinin tanımları yeniden yapılarak daraltılmış memur dışındaki çalışanların çağdaş sendikal haklara kavuşturulması temin edilmelidir.
6. DEVLET MEMURLARI KANUNU (Hiçbir yerde geçmiyor)
7. KAMU PERSONELİ (Hiçbir yerde geçmiyor)
8. PERSONEL (4 yerde geçiyor)
- Personel rejiminin yeniden düzenlenerek kamu çalışanlarının statü, ücret ve unvan karmaşasının giderilmesini; eşit değerde işe eşit ücretin tesis edilmesini ve işe alma, ilerleme ve yükselmenin objektif kriterlere bağlanmasını esas alan bir düzenlemeyi gerekli görüyoruz.
- Hastanelerde; hasta yatağı, donanım ve insan gücü kapasite-sinden daha iyi yararlanılması, hasta taleplerinin zamanında karşı-lanması ve hizmet bekleme süresinin asgari düzeye indirilmesi için “tam gün-tam kapasite çalışma” sağlanmalı, bu kapsamda hizmet veren personelin özlük haklarında iyileştirme yapılmalıdır.
- Türk Silahlı Kuvvetlerinin ileri teknolojiyi kullanmada ihtisas sahibi uzman personel istihdamı yaygınlaştırılarak hareket kabili-yeti artırılmalıdır.
- Sağlık hizmetlerinin kalitenin artırılması için yardımcı sağlık personelinin kamu ve özel sektörde istihdamının yaygınlaştırılması,
9. SÖZLEŞMELİ (Hiçbir yerde geçmiyor)
10. ÖĞRETMEN (2 yerde geçiyor)
- Öğretmenlerin ek göstergesinin 3600’e çıkarılması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi,
- Atanamayan öğretmenlerin tamamının kademeli olarak atanmasını sağlayacak şekilde kadro ihdası yapılması,
11. DİN GÖREVLİSİ (Hiçbir yerde geçmiyor)
12. İKRAMİYE (Hiçbir yerde geçmiyor)